Geslaagde Kick off Platform ZeB

Op 2 februari 2017 vond de aftrap plaats van het alumni-netwerk van de Master Zorgethiek en Beleid. Circa 45 alumni van de Universiteit van Tilburg en van de Universiteit voor Humanistiek kwamen samen om elkaar te ontmoeten, te luisteren naar inspirerende sprekers en verhalen van afgestudeerden, en samen te brainstormen over gezamenlijk activiteiten.

Het initiatief voor het netwerk is door de vakgroep Zorgethiek enthousiast ontvangen en wordt actief ondersteund. Carlo Leget en Frans Vosman gaven tijdens de bijeenkomst inspirerende lezingen over, onder andere de rol van de zorgethicus en zorgethisch onderzoek in de praktijk. Waarbij, pleitte Vosman, niet voorbij moet worden gegaan aan de waarde van 'kleine' onderzoeken.

Platform ZEB

Ter ondersteuning van het  initiatief en het netwerk is de website www.platformzeb.nl gelanceerd. De website heeft de functie van een uitgebreide community om contact, uitwisseling, gezamenlijke projecten of gewoon 'borrelen' te ondersteunen.  De website zal worden aangepast en uitgebreid op geleide van behoefte van de community zelf.

De alumni zijn uitgenodigd zich aan te sluiten op het nieuwe platform. Daar zal ook nieuws en informatie worden gedeeld. Daarnaast is er ook een (besloten) Facebookgroep waar de alumni zich bij kunnen aansluiten.

Projectgroepjes

Tijdens de brainstormsessies zijn een aantal thema's naar voren gekomen, waarvan de groep aangaf dat er behoefte is aan overleg, afstemming, kennis uitwisseling en verdieping en samenwerking. Deze projecten zullen worden vertaald naar groepen op het Platform.

Vervolg

De wens voor vervolg van bijeenkomsten werd breed gedragen. Het is de planning om in het najaar nog een bijeenkomst te organiseren en zeker jaarlijks een alumni-bijeenkomst te houden. De invulling en organisatie zal een gezamenlijk project zijn.

Add a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

s2Member®